Francesc Coll sant d'aquí a 8 dies

El fundador de les Dominiques de l'Anunciata, el P. Francesc Coll (1812-1875), serà declarat sant el diumenge 11 d'octubre de 2009.

Crida l'atenció, en molts sants, els sofriments passats durant la seva infantesa i joventut. Francesc Coll era el petit de 15 germans. El seu pare morí quan tan sols tenia 4 anys. La seva mare quan en tenia només 15.

Per altra banda, el jove missioner va entrar en contacte amb Sant Antoni M. Claret i es va convertir en missioner apostòlic. El P. Coll tenia grans dots de predicador que eren ratificats per un estil de vida pobre i humil, atent a les necessitats dels sofrents. D'aquí l'eficàcia de les seves paraules, posant en sintonia allò que explica Jesús en l'evangeli de sant Mateu quan ens diu que cal que concordi el nostre dir amb el nostre fer.

El 1856 va fundar una obra que més de 150 anys després, perdura: les Germanes Dominiques de l'Anunciata. Amb mitjans molt humils la casa es va estendre de manera formidable amb més de 50 cases arreu de Catalunya l'any de la mort del fundador, el 1875. Més tard, les Dominiques de l'anunciata es van escampar pel món. Van arribar a l'Argentina el 1908 i a altres nacions d’Amèrica del Sud i Central, a Àfrica i a les Filipines. És impressionant veure com la fe mou muntanyes i crea aquests moviments amb tants pocs mitjans.La fe de Francesc Coll és un exemple per a tots els cristians. És un exemple per a Catalunya i els catalans. És un signe de què, en temps difícils, en temps de crisis, sempre sorgeixen els canvis perquè l'Església es renovi de forma adequada sent exemple i no escàndol.Francesc Coll també va experimentar el dolor en els darrers anys de la seva vida. Diversos atacs de feridura el van conduir a la mort o, millor dit, a la vida, des d'on ara ell ens il·lumina amb el seu exemple de vida. El podem tenir com a fidel intercessor.Sant Francesc Coll, pregueu per nosaltres.