M'impacta aquesta frase

"Tots els sants van començar la seva conversió a través de la pregària, i gràcies a ella van perseverar" (Sant Joan M. Vianney)

La pregària i sant Joan Maria Vianney. En podem aprendre molt d'aquest sant que és model d'oració humil, confiada i perseverant.

Juntament amb aquesta frase us exposo la traducció d'un top 10 dedicat a la pregària de sant Joan Maria Vianney (fixeu-vos de quin sermó han estat extretes):

1. "La pregària és l'elevació del nostre cor a Déu, una dolça conversació entre la criatura i el seu Creador" (Sermó de l'oració)

2. "Amb la pregària tot ho podeu, sou amos, per dir-ho així, del voler de Déu" (Sermó de la perseverança)

3. "La pregària obre els ulls de l'ànima, li fa sentir la magnitud de la seva misèria, la necessitat de recórrer a Déu i de témer la pròpia debilitat" (Sermó de l'oració)

4. "Tots els mals que ens atabalen a la terra vénen precisament de què no preguem o ho fem malament" (Sermó de l'oració)

5. "Tots els sants van començar la seva conversió a través de la pregària, i gràcies a ella van perseverar; i tots els condemnats es van perdre per negligència en la pregària. Dic, doncs, que la pregària ens és absolutament necessària per perseverar" (Sermó sobre la perseverança)

6. "Quantes vegades venim a l'església sense saber a què venim ni què volem demanar! Ara bé, quan es va a casa de qualsevol, se sap molt bé perquè un es dirigeix a ella. N'hi ha que sembla que diguin a Déu: «Vinc a dir-te dues paraules per complir amb tu...». Amb freqüència penso que, quan venim a adorar Nostre Senyor, aconseguiríem tot el que voldríem si li demanéssim amb fe viva i un cor pur" (Sermó sobre l'oració)

7. "Les nostres pregàries han de ser fetes amb confiança, i amb una esperança ferma de què Déu pot i vol concedir-nos el que demanem, mentre ho supliquem degudament. (Sermó sobre la pregària)

8. "Hem de pregar amb freqüència, però hem de redoblar les nostres pregàries en les hores de prova, en els moments en què sentim l'atac de la temptació". (Sermó de la pregària)

9. "Per moltes que siguin les penes que experimentem, si preguem, tindrem la sort de soportar-les completament resignats a la voluntat de Déu; i per violentes que siguin les temptacions, si recorrem a la pregària, les dominarem" (Sermó sobre la pregària)

10. "La tercera condició que ha de reunir la pregària per ser agradable a Déu és la perseverança. Veiem moltes vegades que el Senyor no ens concedeix de seguida el que li demanem; això ho fa perquè el desitgem amb més ardor, o perquè apreciem millor el que val. Tal retard no és una negativa, sinó una prova que ens disposa a rebre més abundantment allò que demanem (Sermó sobre la pregària)