La bona notícia que sempre sorprèn

És com quan tenim un mal dia i ens donen una bona notícia, una notícia que ens motiva, que ens aixeca l'ànim. Això és l'Evangeli, llum en un dia gris i claror en un moment de foscor. Llegir l'Evangeli et canvia de perspectiva. Quan fa uns dies -o temps- que no el llegeixes, sempre torna a sorprendre't amb novetat.

L'Evangeli, aquests quatre primers llibres del Nou Testament de la Bíblia, contenen paràboles, actes, fets, amor... És la vida de Jesús, la revelació de Déu fet persona en aquest Jesús que sens dubte té un estil diferent a tota la Bíblia en quant a manera d'explicar-nos les coses. Us ho recomano: llegiu l'Evangeli. No us decepcionarà. Fins i tot als no creients us pot fer molt bé. El podeu llegir en una Bíblia habitual o per internet a Evangeli.net, per exemple. Són paraules d'ànim que us donaran nous camins, nova llum.

Qualsevol passatge és magnífic. A mi m'agrada molt el de la dona samaritana amb la consegüent metàfora de l'aigua. Jesús li diu que l'aigua de la terra, l'aigua que bebem, mai no ens sacia. És a dir, els béns terrenals, els plaers, els desitjos, mai no ens són suficients. En canvi, l'aigua que ens pot donar Jesús, sacia. Ens fa veure i viure, repeteixo, en una altra perspectiva. Si no hagués experimentat això que us dic, no us ho podria recomanar, però a mi l'Evangeli m'ha fet molt bé, i penso que a vosaltres també us en pot fer. Per això us ho dic, perquè sé que les persones ens oblidem massa fàcilment de les coses, també de les importants.