Mons. Xavier Novell fa la primera visita on va viure l'adolescència: Tàrrega


En el marc de les misses d’Advent celebrades per la comunitat parroquial de Tàrrega, amb la participació de més d’un centenar d’infants i joves de la catequesi, pares i la comunitat de feligresos, el nou bisbe de Solsona, Mn. Xavier Novell i Gomà, presidí l’eucaristia del diumenge 19 en la seva primera visita oficial a la capital de l’Urgell, en un temple ple a vessar. Concelebrà el rector de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, junt amb altres sacerdots i algun religiós carmelita.

En la seva homilia, el bisbe dedicà una bona part a explicar la seva missió als més joves, destacant la seva funció evangelitzadora. Els infants tingueren un especial protagonisme ocupant les primeres fileres de l’església, portant les ofrenes i fent les pregàries.

Els moments més entranyables de la celebració es produïren quan representants de la Parròquia de Tàrrega i de l’Arxiprestat, Josep Castellà i Jaume Vall, respectivament, pronunciaren unes sentides paraules de benvinguda i felicitació dedicades al Bisbe Xavier. En nom de la comunitat parroquial se li entregà el regal d’un dibuix del mural que l’artista Josep Minguell farà enguany en una de les voltes principals de la parroquial. També les sis parròquies de l’arxiprestat li feren obsequi d’un rellotge de ceràmica en el qual estan reproduïdes les seves respectives esglésies. I per part del sector de joventut, se li entregaren dos llibres sobre la Bíblia en símbol d’ensenyament. Tanmateix, els infants de catequesi li oferiren personalment la seva pròpia felicitació consistent en uns originals dibuixos, fent-se una foto de família amb el bisbe. El bisbe Xavier rebé la cordial salutació d’una gran munió de feligresos targarins, els quals després es reuniren amb el prelat en un refrigeri a la Casa Rectoral, tot celebrant així la fita històrica de la seva entrada a Tàrrega. Informa: Josep Castellà