Mons. Xavier Novell i l'abundància d'iniciatives pastorals

L'últim número de la revista Solc està dedicat als 9 anys de servei a la diòcesi de Solsona de Mons. Jaume Traserra. Es repassen les accions apostòliques d'aquest temps. La més personal i la més reconeguda, segurament, les prèdiques dels diumenges a la tarda i de les grans festes així com els seus grans escrits, plens de llum i de qualitat.

I a l'hora d'arremangar-se amb nens, joves i grans, un ajudant entre molts però com el primer, l'actual bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell:

1. En les catecolònies

2. En l'oratori dels nens petits

3. En la trobada d'alumnes d'escoles cristianes

4. En les trobades d'escolans

5. En els pelegrinatges i en les jornades internacionals

6. En les iniciatives vocacionals

7. En l'Escola de Formació de Laics

8. En la delegació per a la nova evangelització

Etc. Hi ressonen els noms de molts capellans, de Mons. Xavier Novell, de Mn. Antoni Quesada, de Mn. Xavier Romero, de Mn. Josep M. Vilaseca i de tota la resta de sacerdots, diaques i laics, que han treballat en les delegacions del bisbat i en les seves parròquies amb tot l'esforç possible per acostar l'Evangeli.

Mons. Novell és un doll d'iniciatives pastorals. Vol potenciar-ho tot: vocacions sacerdotals, diaconat permanent, pastoral amb els nens, nova evangelització... Tota iniciativa d'aquí o de fora positiva per evangelitzar. Mons. Novell té abundància d'idees fruit d'una vida espiritual intensa. Mn. Xavier Romero diu d'ell al Catalunya Cristiana que mai no l'ha vist desanimat, sinó sempre preparat per engegar nous projectes pastorals. A vegades servidor veia la seva taula i estava no només plena sinó també amb muntanyes de dossiers, però amb un gran ordre i algun llibre de pregària. En ser nomenat bisbe va dir "ajudeu-me". Ell sol no pot, són massa idees per comunicar l'Evangeli ell tot sol. Amb un bisbe així l'Evangeli serà acollit o no, però a tot el bisbat, de ben segur, serà conegut de nou amb tota la seva força i plenitud.