Els projectes de Mans Unides Solsona per al 2011


Mans Unides.- Mans Unides porta més de cinquanta anys escrivint una història de solidaritat amb els més empobrits. Ha portat a terme més de 24.000 projectes de desenvolupament gràcies a l’ajuda de tots els col·laboradors. També enguany, al nostre Bisbat de Solsona, ens hem compromès finançar dos projectes que són els següents:

Projecte a Benin (Àfrica Occidental): Programa de formació per a dones en nutrició i salut per reduir la mortalitat infantil.
Benin te una població aprox. de 6.788.000 habitants. L’índex d’alfabetització de les dones és només del 23,6%. Un dels problemes fonamentals és el profund desenvolupament en què es troba la dona a causa de la ignorància, la pobresa i els costums. Aquestes mancances són un obstacle perquè les dones puguin escapar d’una situació constant de matrimonis forçats, d’explotació sexual, de sida, malalties i alta mortalitat, pricipalment infantil. De la formació de les dones en depèn el futur dels fills, doncs elles són les qui en tenen cura, les qui s’ocupen de llur alimentació, escolarització i salut. Sense l’esforç de la dona, les nenes principalment, quedarien sense escolaritzar. Amb la participació activa de Mans Unides, es potencia un programa ja iniciat per l’Oficina de Desenvolupament de la diòcesi de N’Dali, destinat a promoure la formació de les dones del departament de Borgou. Les actuacions consisteixen en l’alfabetització i la formació en higiene, nutrició, salut, drets, deures i aspectes que promoguin la autosuficiència de la dona i contribueixin també a reduir la mortalitat infantil.
Beneficiaris directes: 6.560. Beneficiaris indirectes: 150.000. Import: 99.721 euros.

Projecte al Paraguai: Capacitació i formació d’agricultors en tècniques productives.
Paraguai té una població que s’estima amb uns 6.036.900 habitants. En el Departament de Missions, a la zona oriental del Paraguai, es troben 220 famílies camperoles que malviuen de la terra, en una situació de pobresa extrema. Habitatges amb sostre de palla, sense aigua potable i dimensions reduïdes, latrines comunitàries, etc. Amb els sistemes de conreu que practiquen, aquestes famílies obtenen només uns ingressos de 300 euros anuals de mitjana per família (menys d’un euro al dia). El projecte es basa en proporcionar-los una capacitació eficient en sistemes més productius per tal de millorar el rendiments de les explotacions. Aquesta formació s’orientarà en la millor utilització dels recursos naturals, recuperació dels ecosistemes i en una planificació més adequada de les produccions de cada estació, de manera que cobreixi el propi consum i tingui en compte les demandes del mercats, així com la potenciació d’associacions que enforteixin l’accés als mateixos.
Beneficiaris directes: 220 famílies. Beneficiaris indirectes: 1.100. Import: 79.894

Són projectes que poden canviar la vida de moltes persones. Per fer-los realitat necessitem, però, la teva ajuda. Fes-te’n soci, fes-te’n voluntari, trucant al telèfon 973-320183, o bé enviant un correu electrònic a solsona@mansunides.org