Com podrien millorar la comunicació les parròquies?



Josep Àngel Colomés.- Penso que els bisbats han fet un esforç per comunicar millor. Envien notes de premsa als mitjans generalistes i de mica en mica van entrant a les xarxes socials i comunicant millor les novetats de cada bisbat. Ara bé, les parròquies em fa l'afecte que podrien millorar molt la comunicació: moltes no tenen pàgina web o bloc, tampoc tenen Facebook, i tampoc tenen equip de comunicació.

Quants joves estarien disposats a formar part d'un equip de comunicació parroquial? Perquè si fos un equip liderat pel rector o pel vicari, segur que podria ser efectiu: dues persones es podrien encarregar del Facebook de la parròquia durant un temps, dues persones es podrien encarregar del bloc, dues podrien redactar notes de premsa per la parròquia, etc. Molts joves d'entre 15 i 25 anys penso que podrien fer aquesta tasca i que en sentir-se implicats en la parròquia viurien la fe amb més intensitat. La joia de la fe seria per ells una alegria més gran. La podrien ajudar a comunicar.

Al Bisbat de Solsona, molts joves que es van confirmar amb 17 o 18 anys. Han desaparegut. La confirmació en comptes de ser un pas endavant va significar per molts o per gairebé tots un pas endarrere. Potser amb iniciatives com implementar un bon equip de comunicació alguns d'aquests joves es quedarien a l'Església, se sentirien útils, revitalitzarien les diferents pastorals i engrescarien a altres joves a veure i viure l'amor de Jesús. Però, quines parròquies faran aquest pas?