Kenneth Morse: "Oblida el drama i busca l'oportunitat", més clar l'aigua

Kenneth Morse és un emprenedor que clarifica una mica l'estat de la situació actual. Molts van estudiar per tenir una feina segura i un bon sou. De fet, segons explicava Esteve Algué, candidat a l'alcaldia de Solsona i a partir d'avui cap de l'oposició al consistori solsoní, ser funcionari abans era allò del "trigo duro, però seguro". És a dir, feina segura però cobrar poc. Si volies un bon sou, te n'havies d'anar a pencar més a l'empresa privada. Però això ha canviat i el drama és que com a funcionari o perds la feina o t'abaixen el sou i en l'empresa privada costa trobar una bona feina.

Però Kenneth Morse invita a no rendir-se i a oblidar aquest drama tot buscant oportunitats. Temps de crisi vol dir temps de canvis i per a Morse cal pensar més en global. Si abans n'hi havia prou amb vendre en un lloc, ara cal aprofitar els nous canals i vendre també a través d'internet i a més potencials clients.

També és curiosa i espectacular l'actitud de tants xinesos que arriben aquí i munten negocis com el que munta un dinar familiar. És impressionant com van millorant el seu posicionament en restaurants o botigues de roba i l'èxit que tenen. Deixen enrere allò de "si és xinès és de baixa qualitat" i es passa al "si és xinès és prou bo". I la resposta del públic arran d'un treball d'adaptació sorprenent fa veure clar que només hi ha una sortida: treballar en equip i/o en xarxa i pensar globalment, per bé que en moltes ocasions o en totes, actuar localment.

Morse fa una pregunta que, sense voler entrar en casos concrets, és bastant definitiva: És millor lluitar per canviar les coses que no t'agraden o conformar-te a treballar en el sector públic?