Carta als que van rebre la Confirmació i van deixar l'Església

Benvolguts,

Un dia vam dir sí. Vam ser nosaltres qui, havent rebut el do de la fe, vam dir sí a Jesús, per continuar-lo seguint, per ser testimonis seus. El nostre compromís lliure de viure segons l'Evangeli i de celebrar-lo cada diumenge en l'Eucaristia es va concretar en una església i en una Eucaristia. El bisbe ens va ungir amb l'oli sant, ens va imposar les mans i un padrí ens va acompanyar en aquell dia tan assenyalat. Vam rebre la força de l'Esperit Sant.

Malauradament, tot i haver rebut la confirmació, tots hem deixat l'Església en algun moment o altre. O no hem estat prou íntegres, o no hem assistit a missa els diumenges, o hem deixat la pregària, o ens hem oblidat de l'Evangeli, o hem actuat sense caritat o potser fins i tot ja ni resem el Parenostre.

Per què? Per què la nostra amistat amb Jesús s'ha estroncat? Per què hem deixat de tractar un amic al qual li vam dir sí! Per què vam prometre ser testimonis seus i hem deixat en massa ocasions de ser-ho?

Tot i això, Jesús no s'oblida de nosaltres. Cada dia tenim un full en blanc per tornar a començar. Jesús és tan generós que s'oblida fàcilment de les faltes dels seus amics o, encara millor, està desitjant perdonar-nos-les perquè tinguem la seva pau. Jesús és Déu i Déu és aquell pare bo que espera el fill pròdig des de fora per tal que quan arribi tingui la millor rebuda i la millor abraçada.

Jesús és aquell que ens demana que siguem sal de la terra i llum del món, portadors d'esperança, que estiguem arrelats en la fe i configurats en ell mateix: "Estigueu en mi, i jo estaré en vosaltres. Així com les sarments, si no estan en el cep, no poden donar fruit, tampoc vosaltres no en podeu donar si no esteu en mi" (Jn 15, 4).

Jesús és aquell que ens diu, també avui: "Mira, sóc a la porta i truco. Si algú escolta la meva veu i obre la porta, entraré a casa seva i soparé amb ell, i ell amb mi" (Ap 3, 20).

Amics, coneguts o desconeguts que vau ser confirmats, potser ara és moment de tornar a Jesús. Potser és el moment d'obrir-li la porta. Si creieu que sí i no sabeu com fer-ho, potser us puc ajudar. Estic a la vostra disposició per si em necessiteu. Em podeu escriure al meu correu electrònic jacolomes@gmail.com.

Atentament,

Josep Àngel Colomés