dimarts, de juliol 26, 2011

Diego Forlán i Alexis Sánchez

Són dues estrelles del futbol. Diego Forlán, un dels millors uruguaians de la història, ha viscut un altre dels millors moments de la seva vida esportiva. Acaba de guanyar la final de la Copa Amèrica amb un protagonisme esperat en la final: dos gols. Forlán és d'aquells jugadors que sempre apareix en els moments decisius i, malgrat la mala ratxa de l'últim any, contra Perú va ser l'heroi del matx.

Malgrat tot, l'únic però per a Forlán és no haver pogut jugar en un equip distingit. Ni Barça, ni Reial Madrid, ni Milán... Forlán hagués encaixat segur en aquests equips i encara hagués pogut brillar més del que ho ha fet, però els avatars dels equips l'han relegat una discreció relativa que ha viscut amb intensitat especialment al Vila-Real i a l'Atlètic de Madrid aconseguint fites importants. Ara mateix té 32 anys i sembla que pot haver aconseguit la seva última gran fita.Malgrat tot, crec que encara podria donar alegries a un equip dels més grans.

Per la seva banda, Alexis Sánchez és tot el contrari a Forlán. Amb 22 anys ha tingut la bona sort de fitxar pel Barça. Provinent de l'Udinese, la seva carrera ha pogut ser meteòrica. En aquest sentit també influeix una miqueta la sort, allò d'estar en el lloc adequat en el moment adequat. No sabem com serà la carrera d'Alexis al Barça, però sí que sabem ja que també és humil com tots els grans campions. És humil i té ganes d'aprendre i de guanyar. Per tant, l'ADN Barça el porta a sobre i no li faria res escurçar les seves vacances.

En bàsquet, mentrestant, encara brillen amb llum pròpia el jugador del Reial Madrid Mirotic (27 punts de mitjana a l'europeu). Mirotic és un montenegrí de 20 anys de 2,09 metres nacionalitzat espanyol. I també Josep Franch, el base de la Penya, que podria quedar-se al club verd-i-negre gràcies al dret a tanteig del club presidit per Villacampa.

En resum, de talent no en falta... Però veurem si aquests joves, malgrat estar en equips com el Barça o el Madrid són capaços d'assolir fites com les de Forlán. Encara han d'omplir molts fulls en blanc. Els desitjo el millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada