Els atributs de Déu

Quins atributs té Déu? Déu, en primer lloc podem dir que és etern, perquè no havent estat creat, no té ni principi ni fi. Diu el salm 102 (v. 28): "Tu ets sempre el mateix i els teus anys no tindran fi".

Déu té un poder sense límits, és omnipotent, perquè ha creat a partir del no-res. Allà on no hi havia res, Déu hi ha posat matèria. "El fuster, posem per cas, no construeix una taula sinó disposa de la fusta necessària; però no existir res, dir faci's i fer-se d'una manera sobtada, vol dir posseir un poder sense límits. Això és el que va fer Déu, i no amb coses de poca importància, sinó amb totes les coses del món" (Jaume Balmes). Per això l'Evangeli de sant Lluc (Lc 1, 37) expressa: "Per a Déu no hi ha res impossible". Diu sant Pau (Rm 1, 20): "D'ençà que el món va ser creat, el poder etern de Déu i la seva divinitat, que són invisibles, s'han fet visibles a la intel·ligència a través de les coses creades".

A més, Déu és immens: "El Senyor és gran i digne de tota lloança. La seva grandesa no té límits" (Sl 145, 3). Déu és just i sant. Déu és bondadós, perfecte i misericordiós.

En definitiva, aquests són els atributs de Déu.