La nostra trobada personal amb Jesús?

En la nostra societat i en diversos indrets del món es produeixen fets sorprenents, però no per a ser-ho deixen de ser reals.

Era el 2005. La persona en qüestió tenia 22 anys i era atea "per opció i per convicció" des de feia temps. Era liberal i tenia una relació amorosa complicada. Havia estudiat filosofia. El futur el veia núvol. Va decidir viatjar a França per canviar d'aires, ampliar els seus estudis i treballar. Els primers dies a París van ser meravellosos. Però un cop ja a Marsella, on va començar a treballar i estudiar, tot es tornava a posar gris. Se sentia sola, fora del seu país.

Un dia, però, mentre passejava per distreure's, va passar pel costat d'una església catòlica. S'hi va acostar i va veure-hi gent a dintre. Va entrar-hi i s'hi va estar una estona. Se sentia acompanyada. Des d'aquell dia va començar a freqüentar aquella església. Era entrar, asseure's i sentir-se bé al costat d'altra gent.

Després d'uns dies, però, una sorpresa inesperada. Creuant la nau principal de l'església va sentir una mirada des de l'Altar. No hi havia ningú físicament, només el Santíssim Sagrament*, de la qual ella en desconeixia el significat. La sensació de sentir-se observada no se n'anava i al cap de poc va trobar-se de genolls, plorant i tenint la certesa de què Déu existia, que estava present allà. Va viure aquesta experiència amb total intensitat i amb llàgrimes als ulls.

Aquest va ser l'inici del seu pas cap a la fe. La conversió no va ser d'immediat. Les seves anteriors idees feien que li costés d'assimilar la creença. Ella, però, va vèncer totes les resistències, una darrere l'altra, i ara, explica, coneix el que és la felicitat i tenir una vida amb sentit.

Fins aquí un dels exemples recents de trobada personal amb Jesús. N'hi ha molts més. Alguns han arribat a partir de l'exemple d'una persona, altres gràcies a un recés, altres a partir d'un esdeveniment advers, de desenganys... però tots manifesten la mateixa alegria: Déu ha transformat les seves vides. Han sentit realment aquesta experiència de trobada personal amb Jesús. Per això, ara donen raó de la seva esperança.

* Santíssim Sagrament: Exposició de l’Eucaristia, de l'hòstia consagrada, per a l'adoració i culte dels fidels. És presència veritable de Crist, Déu i home.