Quatre barres, quatre diaris en català

N'hi ha més, però són quatre els diaris més concorreguts en català: el Periódico, La Vanguardia, l'Ara i el Punt Avui. En l'últim any hi ha hagut una reestructuració, com en tantes empreses o sectors. Ha nascut La Vanguardia en català, ha aparegut l'Ara i s'està a punt de fusionar el Punt amb l'Avui.

Bon símptoma pel català ja que segur que aquesta empresa de tenir els diaris més potents en la nostra llengua, com va dir Quim Monzó, no s'ha fet per motius estríctament patriòtics sinó comercials. Els diaris esmentats segueixen línies diverses. Personalment valoro l'esforç de tots. La competència és bona i els emfocaments, comercialment intel·ligents.

En ràdio tenim dues emissores generalistes molt potents: Rac 1 i Catalunya Ràdio. Asseguren que molta gent s'informi o s'entretingui en la nostra llengua. A més, Catalunya Informació segueix guanyant audiència per la seva agilitat i seriositat, per un estil fidel als principis de coherència i servei a l'oient.

En televisió anirà creixent 8tv. Hi ha espai per més d'una televisió en català, segur. Per això, el Grup Godó aposta per reforçar el seu canal amb persones de renom com Josep Cuní.

A internet hi ha molts mitjans en català. Vilaweb, el Singular digital, el Nació digital, el Debat, etc., etc. L'oferta és gran i força ben treballada. El 3cat24.cat fa la seva funció. Per tant, la llengua catalana es veu afavorida i segueix progressant. Penso sincerament que no morirà. Es pot extendre el seu ús social i si es veu recolzada per entitats de prestigi com Òmnium, encara té marge de creixement.

La música en català també s'ha revaloritzat. Però, tot plegat no és fruit de l'atzar. Moltes persones treballen cada dia perquè això sigui possible. Molta gent emprèn cada dia projectes eficaços en el nostre idioma. I aquest fet dóna esperança, molta esperança, perquè el català no només no mori sinó que pugui arribar a ser la llengua de més persones. Per tant, potser ara ens trobem en una època que podríem anomenar de "Revitalització" o de "Nova Reinaixença".