Ser feliç o tenir benestar, l'AVE i les hipoteques

Recull d'algunes de les opinions més interessants del dia:

Juan Cal, diari Segre, titula “Benestar o felicitat”

Ara, en plena crisi, els responsables de gestionar l'equilibri financer entre els països del nord i del sud de la zona euro intenten que cadascú tingui el benestar que es guanya amb la seua productivitat però que ningú sigui feliç. De fet, el suïcidi ja és, també a Espanya, la primera causa de mort no natural, al davant dels accidents de trànsit. Aviat passarà el mateix a Grècia, on els suïcidis han augmentat un 25 per cent des de l'inici de la crisi.

José Antich, director de La Vanguardia, titula “El cop d'IU”

Acaba l'article d'avui dient: On no hi ha canvis és en la demanda, en la política a la carta. Aquí vénen les peticions del futur president: que l'AVE arribi a Extremadura, i la reclamació d'allò que anomenen deute històric per la seva comunitat autònoma.

Miquel Roca, a la Vanguardia, l'Ave buit

Tenemos un déficit presupuestario que sólo en parte debe atribuirse a la crisis inmobiliaria. Hay una parte muy relevante y significativa que tiene por origen una mala gestión. El AVE ha sido una manifestación más de una política de homogeneización centralizadora, mal entendida y mal aplicada. Una vergüenza de la que nadie querrá sacar conclusiones. ¡Un ejemplo!

Josep Robert Reig Miró, a l'Avui, Hipoteques

Rubalcaba s'encara amb els bancs per haver concedit hipoteques d'alt risc: “Qui té més responsabilitat, qui la demana o qui la concedeix?” Tots: els uns per donar-les, els altres per rebre-les i els governs perquè no han fet res per evitar-ho.

Barcelona