dilluns, d’agost 08, 2011

La Masia argentina

El Barça té una altra Masia. És a l'Argentina, als afores de Buenos Aires. Amb un pressupost aproximat d'1 milió d'euros, allà conviuen joves promeses d'entre 9 i 16 anys.

És del planter que surten les millors perles i s'aconsegueixen els millors èxits. Així és com el Barça, tenint en compte aquesta premissa, ha cuidat el planter com el que més i d'ell n'han sortit Xavi, Messi i Iniesta, ara mateix tres dels millors jugadors del món. Si els hagués hagut de fitxar haguessin sortit molt cars.

La formació és la política de la humilitat, de no considerar-se mai savi. Sempre es pot aprendre. A la Masia els nens aprenen a ser persones. Moltes estrelles del futbol s'han estrellat perquè les seves bases com a persones eren fràgils.

Em va impactar molt Messi com aguantava la pressió dels jugadors del Madrid en la semifinal de la Champions. Moltes faltes i un marcatge agressiu. Cap queixa de Messi. I tot per mantenir la concentració i centrar-se en millorar el joc a cada moment. No és fàcil aguantar en moments difícils. Els nervis poden jugar males passades. Però la força mental de Messi ve d'una educació positiva, d'uns valors, també viscuts en equip i per l'equip. Si Messi no s'hagués criat al Barça, potser tindria els fums pujats. Però la humilitat de Messi demostra que cal créixer sempre des de baix i treballar per millorar cada dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada