Lamentable indiferència envers la religió

És tan important saber què passa després de la mort, quin és el nostre origen i el nostre fi, que sembla que almenys tothom hauria d'esforçar-se en discernir-ho. La religió, no només té per objectiu proporcionar els mitjans per preparar-se per la la mort i l'altra vida sinó que també proporciona els mitjans per la santificació del temps present.

Déu no és un Déu de morts sinó de vius, per això, és lamentable l'absència d'interès que mostren alguns davant la religió, perquè, i si fos veritat? I si resulta que la persona en qüestió quan mor es troba en una altra vida? No li val la pena voler conèixer la veritat ja en aquesta vida? La religió ens en dóna respostes i sembla una actitud responsable el fet de voler-les conèixer per acceptar-les o no.

Per tant, qui rebutja la religió perquè s'ha informat, almenys demostra interès per una qüestió capital de la seva existència, però qui no es preocupa d'esbrinar la certesa o falsedat de la religió demostra caminar prop d'un abisme.

Jaume Balmes ens diu:
"Perquè la raó i l'experiència ens asseguren que ha de venir un dia que hem de morir; llavors, irremissiblement, hem d'experimentar per nosaltres mateixos si existeix o no una altra vida, i en el moment que haurem exhalat el darrer sospir, en què els qui es trobaran entorn del nostre llit d'agonia diran: Ja és mort, en aquell mateix instant hem d'experimentar nosaltres mateixos què hi ha de cert sobre l'altra vida".