dimecres, d’agost 24, 2011

Mansuetud

Les males formes, els crits i l'amargor menen a la desconfiança. En canvi, la mansuetud, impregnada de dolçor, és la que més ajuda a comunicar les idees als altres. És la que expressa millor que les coses no només cal fer-les, sinó que cal fer-les per amor i amb amor.

Així com la humilitat és molt necessària de cara a Déu, la mansuetud és imprescindible de cara a les persones. La mansuetud atreu perquè qui la rep se sent bé. És una virtut important perquè per molt bones idees que algú tingui, sense mansuetud poden perdre's com la pedra al riu que espanta tots els peixos.

L'aspror allunya mentre que la mansesa apropa. Qui és mans demostra acolliment i comprensió.

És important meditar aquesta virtut ja que el món d'avui, cansat i afeixugat, ple de tensió, necessita com aigua de maig la virtut de la mansuetud i la dolcesa. Irradiar-la serà font de pau i harmonia.

2 comentaris:

  1. les dificultats del homes amb la feine amb la familie , es transmeten a la vida quotidiana i aquestas virtuts de mansuetat, fermeça i templança que son tan necesaries ....tant de bo que tots els director, gerents encarregats d' empresas tinguesin a desdir de aquestes virtuts que tant li plauen al Senyor¡¡

    ResponElimina