De què ens serveix tanta saviesa?

De què ens serveix saber moltes coses si ens oblidem de l'essencial? Què val estar molt instruït en ciències però molt buit de Déu? Què hi fa que tinguem títols i sabers, si oblidem que Jesús ens estima i que va morir per nosaltres?

Cada dia comencem de nou. Cada dia ens agrada sentir-nos estimats. Cada dia necessitem amor. Per tant, cada dia necessitem estimar a Déu per no tenir altres ídols. També cada dia rebrem algun dolor o altre, alguna que altra temptació, per això cada dia hem de renovar la nostra fidelitat i la nostra humilitat.

L'orgullós s'oblida de Déu o el vol imposar a la seva manera. L'humil el proposa i revisa cada dia la seva conducta. Si Déu va morir i sofrir a la creu per donar-nos vida, com podem respondre a la crida de Déu?

La saviesa ens pot ajudar, però tan sols és un instrument. Déu ha revelat als senzills allò que pot quedar amagat als savis. No calen estudis per entendre que Déu va ressuscitar i que ens dóna vida. Més aviat fa falta un cor humil i ben disposat per a rebre aquesta gran notícia. No n'hi ha cap de més important, és aquesta la important, i cada dia la podem reviure encara que no surti als diaris.

Pels cristians, la notícia més important del dia és: Jesús t'ha salvat! Jesús continua al teu costat! Jesús és amb tu! L'Esperit Sant et pot omplir! La teva fe és el teu tresor! Tu vals molt perquè Déu ho ha volgut així, però has de ser humil perquè Déu t'ha fet pols i només gràcies a la seva misericòrdia tens i tindràs vida per sempre! Sense Jesús, res no podem!