“Veniu Esperit Sant”


Molts han descobert l'amor personal de Jesús cap a ells amb una senzilla oració. S'han obert humilment al misteri i han proclamat: "Veniu Esperit Sant i ompliu el meu cor".

El 1966 un grup de professors es va reunir. Conscients que la seva fe estava faltada de dinamisme i tenint present que la primera comunitat cristiana va rebre força a partir de la Pentecosta (Ac 2, 1-13), de l'arribada de l'Esperit Sant sobre aquella primera comunitat, van començar a invocar l'Esperit Sant i en van quedar plens aviat.

El moviment, sorgit espontàniament com a signe del temps, es va anar escampant arreu del món. Abraça catòlics i reformats. És un moviment que renova, fa nou el missatge i aviva els dons i els carismes, per això ha pres el nom de Renovació Carismàtica Catòlica en el cas catòlic. Ha esdevingut un dels signes perennes de renovació en les últimes dècades en molts punts concrets del món. A Catalunya la seva presència s'extén en diverses ciutats com Barcelona, Lleida, Salou, Manresa...

L'Esperit Sant és la tercera persona de la Santíssima Trinitat formada per Déu Pare, Déu Fill i Déu Esperit Sant. Tres Persones, però una sola essència, una substància o naturalesa absolutament simple. Jesús l'anomena "Paraclet" a l'Esperit Sant, que traduït vol dir "El qui és cridat a prop, al costat", i també és traduït habitualment per "Consolador".

Cada vegada que comencem a pregar Jesús, és l'Esperit Sant qui, per la seva gràcia, ens atreu al camí de la pregària. De fet, qualsevol persona del món que conegui qui és l'Esperit Sant i l'invoqui, aquest actuarà, començarà a instruir-lo, a inspirar-lo... Invocar l'Esperit Sant és molt fàcil. Quan se l'invoca en un grup, enmig de càntics, de lloances, enmig d'oració, llegint la Bíblia... hi ha manifestacions de l'Esperit Sant. Potser no el primer dia, el segon o el tercer. Però abans o després es manifestarà perquè l'Esperit Sant està desitjant manifestar-se.

L'experiència de manifestació de l'Esperit Sant en nosaltres la podem viure en primera persona llegint l'Evangeli d'avui, per exemple (www.evangeli.net/evangeli). Abans de meditar i pregar amb l'Evangeli podem fer aquesta invocació: "Veniu Esperit Sant i ompliu el meu cor. Doneu-me oïda per escoltar el que voleu dir-me en aquest temps d'oració". Certament podem sentir la seva presència i la crida cap a una nova conversió.

I d'alguna manera, en la pregària i en la conversió, rebem els dons de l'Esperit Sant: saviesa, enteniment, consell, fortalesa, ciència, pietat i temor de Déu. Com diu el Catecisme (2712): “L'oració és la pregària del fill de Déu, del pecador perdonat que consent a acollir l'amor amb què és estimat i que vol respondre-hi estimant encara més. Però sap que el seu amor de resposta és el que l'Esperit vessa en el seu cor, ja que tot és gràcia que ve de Déu. L'oració és el lliurament humil i pobre a la voluntat amorosa del Pare en unió cada vegada més profunda amb el seu fill estimat”.

Per això, confio que aquesta proposta que us faig arribar us animi a molts a invocar l'Esperit Sant en grup, mitjançant lloances i cants, o individualment abans de llegir la Bíblia, l'Evangeli, etc. L'Esperit Sant ens renova per dins i ens porta a una nova conversió positiva per nosaltres, per la nostra família i per la nostra societat. "Veniu Esperit Sant!".