dissabte, de maig 05, 2012

Arcadi Oliveres explica com reduir l'atur en una entrevista a Regió 7Arcadi Oliveres rep aquest 6 de maig de 2012 el premi Pere Casaldàliga de la solidaritat en el si del festival de cinema solidari Clam de Navarcles a les 12 del migdia a l'auditori Agustí Soler i Mas d'aquesta localitat bagenca

El president de Justícia i Pau comenta amb aquestes paraules en una entrevista a Regió-7 (5-5-2012) com fer baixar l'atur: “No es pot pretendre que amb el progrés tecnològic recuperem les 8 hores de feina. N'hem de fer unes 6”.

Segons Oliveres el repartiment de la feina no es fa perquè ni sindicats ni empresaris hi estan disposats. Pel professor d'economia aplicada de la UAB “els poders fàctics impedeixen que solucions òbvies es portin a la pràctica”. Un exemple d'èxit de reducció de jornada el trobem a França a finals dels anys 1990a.

A més, Oliveres defensa baixar la despesa militar, que xifra en 26.000 milions d'euros a Espanya pel cap baix.

Contra les retallades Oliveres exposa que cal lluitar contra el frau fiscal i recuperar impostos per no perjudicar els més febles.

Tot i les dificultats actuals, Oliveres es mostra optimista de cara al futur. Segons l'autor del recent llibre “Digue'm prou” les condicions ambientals obligaran la societat a accelerar el canvi de comportament.

Oliveres rebrà el guardó de mans del president d'Unescocat, Miquel Àngel Essomba.

Entrevista completa de Pepa Mañé al Regió 7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada