dijous, d’agost 02, 2012

Vicent Partal lamenta el joc dur dels alemanys


Vincent Partal, director de Vilaweb.cat, lamenta en el seu editorial d'avui l'actitud d'Alemanya. A parer seu, l'equip germànic juga massa fort i creu que no cedirà fins que s'estigui a hores de la debacle europea.

Partal inicia el seu article amb les paraules d'un amic seu ben connectat a Brussel·les: "Alemanya sap que un dia haurà de cedir. Però no vol que siga avui. Ni probablement demà. Sap que un dia haurà de permetre que el Banc Central Europeu isca amb tota l'artilleria a salvar l'euro, però no s'hi avindrà fins que no siga cosa d'hores el perill d'explosió d'Europa. Ens tenen atrapats a tots."

Molts consideren que Draghi ha de vetllar per l'interès general d'Europa i fer-se fort davant Alemanya per tal de salvaguardar l'euro i no castigar tant estats importants dins la Unió com Itàlia o Espanya.

Partal sentencia: "Si avui el BCE no fa res, si no anuncia res important, aleshores el rescat espanyol pot ser una realitat molt pròxima, fins i tot aquest mes d'agost mateix. I un rescat de l'estat espanyol enviaria un senyal molt negatiu al món: que Alemanya deixa caure, inflexiblement, una de les principals economies de la zona euro."

Pel director de Vilaweb.cat, deixar caure l'estat espanyol significa posar en risc el que ha costat dècades de bastir: l'espai econòmic i polític europeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada